icon-arrow-right
HomeDienstenOppervlakte behandeling

Oppervlakte behandeling

Ook in het beitsen van roestvaststaal en aluminium heeft Oakite jaren ervaring. Voor het volbadbeitsen beschikken wij over een beitsbad van 4 x 2,5 x 1,5 meter waarin materialen kunnen worden gedompeld. Materialen die in verband met de afmetingen niet in het beitsbad kunnen, worden behandeld door middel van "sproeibeitsen". Hiervoor hebben we een speciale hal met een zuurbestendige kunststof vloer. Na het beitsen worden de materialen met een hogedrukspuit, gevoed met gedemineraliseerd water afgespoten om ze vervolgens aan de lucht te laten passiveren.

Ook het ontlakken van materialen behoort bij Oakite tot de mogelijkheden. Dit kan in onze loogbak van 4 x 1 x 1,2 meter die kan worden verwarmd tot 90⁰ Celsius. Na het dompelen worden de materialen afgespoten met een hogedrukspuit.

 

Een ander mogelijkheid om te ontlakken is het waterstralen met onze 2500 bar hoge druk unit. Doordat er alleen water en geen straalmiddel wordt gebruikt, worden verf en eventueel roest verwijderd terwijl kwetsbare delen zoals schroefdraden en andere machinaal bewerkte delen niet worden beschadigd.

+