icon-arrow-right
HomeDienstenOlie- en gasindustrie

Olie- en gasindustrie

Voor onder andere drillpipes, casings en tubings uit de olie- en gasindustrie of bijvoorbeeld voor dichtgeslibde bronneringsleidingen hebben wij een speciale werkplaats. Deze pijpen en leidingen worden met een lans in- en uitwendig gereinigd. Zelfs volledig met cement verstopte drillpipes kunnen we met onze 2500 bar hogedruk unit voor u reinigen.

Zodra de pijpen en leidingen schoon zijn, worden ze in de naastgelegen inspectiehal visueel gecontroleerd. Draden, pijpbody en dergelijke worden bekeken, lengtes worden opgemeten en inspectie/tally lijsten worden opgemaakt. Hiervoor hebben wij inspecteurs die speciaal door Vallourec en Tenaris zijn opgeleid. Ook kunnen wij zorgen voor wanddiktemeting en scheuronderzoek. De pijpreinigingslans wordt ook gebruikt voor het inwendig afbramen van slotted of pre-drilled liners. De lans wordt dan voorzien van een luchtmotor met slijpschijven.

In de speciale verschroef- en testruimte kunnen wij tubings en casings voorzien van nieuwe koppelingen. Ook maken wij hier landingjoints, mud line suspensions en shoe tracks op. Onze, van een "torque-turn" systeem voorziene, torque machine is geschikt voor pijpen met een doorsnede van 2 t/m 14 inch. De ruimte is ook zo ingericht dat het inbreken van drillpipes tot de mogelijkheden behoort.

 

Voor de grotere diameters tot en met 30 inch hebben we een toolvice. Met losse tangen en hydraulische cilinders kunnen we hier onderdelen verschroeven. In de testruimte worden cementheads, circulationheads, slangen en dergelijke tot een druk van 1000 bar getest. Aansluitingen worden hiervoor afgeblind met tal van testcaps en flensen. Een recorder registreert het drukverloop en brengt deze in kaart. Ook kunnen wij deze items visueel inspecteren en op eventuele scheuren onderzoeken.

+